fbpx

Wat is een nutritionele ketose?

Ketose is de originele staat van het lichaam waarin je geboren wordt. Door de inname van koolhydraten te beperken, zal de lever ketonen produceren en dit als hoofdbrandstof gebruiken. Je bent biologisch gezien geprogrammeerd door de genen die onze grootouders doorgaven door de verschillende generaties heen. Ketonen zijn gemaakt van externe bronnen (voedsel) of interne bronnen (lichaamsvet). Het gebruik van deze brandstof verlaagt de hoeveelheid vrije radicalen in het lichaam, vertraagd het verouderingsproces, verhoogt ATP productie (onze energie), verbetert cognitieve functies en leidt uiteindelijk tot gezond gewichtsverlies.

1. Creatie van ketonen

Wanneer de bloedsuikerspiegel te laag staat, zal het glucagon hormoon stijgen en ervoor zorgen dat de lever zijn opgeslagen glycogeen (suiker) vrijlaat in het bloed. Dit gebeurt 20u na de laatste maaltijd. Eens de glycogeen leveropslag is uitgeput, beginnen de opgeslagen vetten vrij te komen en maakt de lever ketonen aan.  In deze fase is het lichaam (meer bepaald de mitochondriën) inefficiënt in het gebruik van deze zuivere brandstof. Dit komt omdat de “machines” (enzymen) die de ketonen verwerken nog niet opgebouwd zijn voor de mitochondriën

2. Fat adapted

Na deze fysieke upgrade van je biologische computer, zal het lichaam ketonen als hoofdbrandstof gebruiken. Je bloedsuikerspiegel zal stabieler zijn, ketonen zullen verhogen en je zal insulinegevoelig worden. Je hebt glucose nodig, maar je lichaam kan dit zelf aanmaken via het zogenaamde ‘gluconeogenese ‘ proces. Hierbij worden aminozuren (eiwitten) en andere niet-koolhydraat bronnen, omgezet in glucose.

3. Flexibel metabolisme

Na een langere periode wordt je lichaam efficiënt in het gebruiken van ketonen als brandstof. Op dat moment kan makkelijk omschakelen van motor  (lipolyse/glycolyse) . Zodra een beschadigd metabolisme is hersteld, kan je metabolisme nu beide brandstoffen op een efficiënte manier gebruiken. Deze fase is veel belangrijker dan steeds in de ketose fase te zitten.

Dit is de fase die je wilt bereiken!

wereldwijde levering

Enkel Inca tablets  -> comfortabele verzendingen met aangetekende brief .

Andere producten + Inca tabletten -> pakket verzending.

Gratis verzending vanaf €50

Vanaf 50 : België, Nederland, Luxemburg, Duitsland

Vanaf 60 : Engeland, Frankrijk, Monaco

Vanaf 90 : Denemarken, Italië, Ierland, Oostenrijk

Vanaf 125 : Estland, Tsjechische Republiek, Hongarije, Letland,
Litouwen, Polen, Slowakije, Slovenië, Zweden

Veilig betalen

Bescherming door Secure Socket Layer systeem, externe betaalprovider

Gegarandeerde kwaliteit

#belgianartisan #biohacking #ketosis #nature #mitochondriafriendly