Wat is een voedingstoestand van ketose?

Ketose is de inheemse staat van het lichaam. Door de inname van koolhydraten beperkt te houden, zal de lever ketonen produceren en deze als de belangrijkste brandstofbron gebruiken. Dit is hetzelfde proces wat onze voorouders volgden. Keton lichamen zijn gemaakt van externe bronnen (voedsel) of interne bronnen (lichaamsvet). Na een paar weken van aanpassing zijn mitochondriën – die worden beschouwd als energie generatoren voor elke individuele cel – klaar om deze superbrandstof te verwerken. Gebruik van deze brandstof verlaagt de hoeveelheid vrije radicalen in het lichaam, verhoogt ATP (energie) productie, kan cognitieve functies verbeteren, levensduur verlengen en ook leiden tot gewichtsverlies.

creatie van ketonen

Wanneer het glycogeen uit de lever na 24u is uitgeput, begint de lever ketonlichamen aan te maken. Het lichaam (de mitochondriën) is nog steeds inefficiënt in het gebruik van deze superbrandstof omdat de machine (de enzymen) nog niet goed is  ingesteld om dit te doen.

Vet-adaptatie

Na deze fysieke upgrade, begint het lichaam  ketonen te verkiezen over glucose. Uw bloedsuiker zal stabiliseren op gezondere niveaus, ketonen zullen verhogen en u zal insuline gevoelig worden . U heeft glucose nodig, maar uw lichaam kan zijn eigen glucose (suiker) aanmaken door middel van een proces genaamd ‘ gluconeogenesis ‘ met behulp van aminozuren (eiwit).

Flexibel metabolisme

Na een langere periode zult u zo “vet aangepast” zijn en kunt u gemakkelijk tussen versnellingen (lipolyse/glycolyse) schakelen. Zodra een gebroken metabolisme is vastgesteld, kan de motor van uw lichaam nu beide brandstofbronnen op een efficiënte manier gebruiken. Deze fase is belangrijker dan de hele tijd in ketose te vertoeven.

Deze fase wilt u bereiken.

wereldwijde levering

Inca tablets -> gespecialiseerde lage kosten zendingen per aangetekend schrijven.

Andere producten + Inca tabletten -≫ verzending door packging.

Gratis verzending vanaf €50

meer dan 50 : België, Nederland, Luxemburg, Duitsland

meer dan 60 : Engeland, Frankrijk, Monaco

meer dan 90 : Denemarken, Italië, Ierland, Oostenrijk

meer dan 125 : Estland, Tsjechische Republiek, Hongarije, Letland,
Litouwen, Polen, Slowakije, Slovenië, Zweden

Veilig betalen

Bescherming door Secure Socket Layer systeem

Gegarandeerde kwaliteit

#belgianartisan #biohacking #ketosis #nature #mitochondriafriendly